Duchovní život, knihy, názory, komentáře, úvahy, zprávy

Velmistr rytířského řádu požehnal karlovarské prameny

04.05.2010 21:19

V sobotu 1. 5. se konalo v Karlových Varech tradiční zahájení lázeňské sezóny, které začalo žehnáním pramenů. Prameny požehnal P. Jiří Kopejsko OCr., velmistr Rytířský řád křižovníků s červenou hvězdou, který vznikl z původně špitálního laického bratrstva založeného svatou Anežkou Českou roku 1233.

P. Kopejsko připomněl, že působil v Chlumu Svaté Máří, proto se do Karlových Varů rád vrací. Přítomni byli také P. Miroslav Chlupsa OCr, karlovarský děkan a vikář, emeritní farář P. Pavel Baxant OPraem, bratr litoměřického biskupa Mons. Jana Baxanta, a primátor města Werner Hauptmann.

Průvod pokračoval z Mlýnské kolonády do Vřídelní kolonády, kde tryská do výše 12 -14 metrů Vřídlo. Následovala slavnostní mše v Kostele sv. Máří Magdaleny. P. Kopejsko úvodem řekl, že věřící má být pramenem, který rozdává a šíří Boží lásku. V kázání zdůraznil zodpovědnost všech pokřtěných a poukázal na sílu slova. "Slovo je čin, někdy i víc než čin. Může povzbudit, posílit, poučit, nebo srazit, zanechat negativní stopu."

Odpoledne se konal průvod Karla IV., zakladatele města, staročeské řemeslné trhy a jiné kulturní, společenské a zábavné akce.

 

Fotodokumentace:

fotoalba.cz/alba/lenkat/2177679

 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode